Website laten maken? Waarom doe je het niet zelf?

Een website laten maken is een duur en tijdrovend proces. Je bent afhankelijk van je webdesigner en het kost je veel geld. Als je een computer normaal kunt gebruiken kun je de meest mooie websites maken zonder dat je er een programmeur voor hoeft te zijn. Met een aantal hulpmiddelen en een beetje oefening zul je zelf je eigen website kunnen maken en onderhouden.

Wat zijn de grote voordelen voor zelf maken van een website ten opzichte van een website laten maken:

  • Je hebt zelf controle op de inhoud van je site
  • Je bent niet afhankelijk van een webdesigner
  • Je hebt al heel snel een aardige site online
  • Je leert hier veel van

Zelf maken is net zo mooi als een website laten maken

Als je wilt beginnen kun je bijvoorbeeld een basiswebsite maken. Dit kun je bijvoorbeeld leren aan de hand van de video’s die ik heb gemaakt. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je eigen website op kunt zetten. Als je deze stappen hebt gezet, heb je een mooi uitgangspunt om verder te gaan.

Volgende Stappen

WordPress Template aanpassen

Nu is het tijd om vervolgstappen te zetten en je pagina aan te passen aan je eigen stijl en smaak. Ook is het belangrijk rekening te houden met het onderwerp waarover je gaat bloggen. Er zijn veel soorten templates verkrijgbaar die je site het uiterlijk geven die je nodig hebt. Deze pas je eenvoudig aan op de manier zoals jij dat wil. Hier kun je bijvoorbeeld veel templates vinden.

Content Maken

Een internetpagina valt of staat met de informatie die je erop vinden kunt. Het is daarom erg belangrijk ervoor te zorgen dat er leuke verhalen over jouw onderwerp zijn te vinden op je website. Dit kun je op allerlei manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van berichten, maar ook door bijvoorbeeld youtube filmpjes in je bericht op te nemen. Die kun je veel makkelijk invoegen door het gebruik van de shortcode plugin. Hiermee heb je allerlei mogelijkheden voor knoppen, tabs en je kunt ermee van alles en nog wat invoegen.

Heb je een mooi verhaal geschreven, wil je er natuurlijk bijpassende plaatjes bij hebben. Je kunt natuurlijk niet zomaar plaatjes van internet plukken en deze op je site plakken. Wat je wel kunt doen is voordelig hele mooie foto’s kopen. Die kun je dan wel op je site gebruiken. Die kun je bijvoorbeeld vinden op Photodune.

Meer functionaliteit aanbrengen

Wellicht heb je meer mogelijkheden nodig voor je wordpress site. Een website laten maken geeft je niet de mogelijkheid extra functies aan je site toe te voegen. Dit kan wel als je zelf je website beheerd. Er zijn vele soorten plugins die functies aan je site toevoegen. Je kunt zowel gratis als betaalde plugins gebruiken om de mogelijkheden uit te breiden. Van beide zal ik jullie een voorbeeld geven:

  • wordpresss.org hier vind je veel gratis plugins. Je zult verbaasd staan wat er mogelijk is voor je wordpress site.
  • Code Canyon hier zijn heel betaalde plugins te vinden. Voor een paar tientjes kun je al heel wat bereiken. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Dit is zeker niet alles wat er aan plugins te verkrijgen is. Er zijn nog vele andere leveranciers actief. Op Themepower zullen we veel over plugins schrijven. Dus kijk regelmatig op deze site.

Conclusie

Een website laten maken is niet nodig. Met de hierboven beschreven stappen maak je zelf je site. Dit gaat makkelijker en sneller dan je denkt.

 

Website Laten Maken
  • Beoordeeld door Themepower
5
Website laten maken? Waarom doe je het niet zelf? is op mei 13th, 2017 aangepast door Henk